Vanliga frågor om...

Healing och Energibalansering

Regressioner

Drömmar och Drömterapi

 


Healing och Energibalansering

Varför ska man få healing?
Det finns många anledningar till att man vill ha healing. Exempelvis för att få mer energi och ork, kunna stressa av eller kanske för att ’landa’ efter en jobbig tid. Det kan också vara för att lindra/ta bort smärta någonstans i kroppen som t.ex. nacke, huvud, rygg eller liknande.
Healing är också en hjälp för att släppa blockeringar som byggts upp genom att t.ex. känslor inte fått komma ut när de behövt och som därför gjort att man får ont någonstans i kroppen.

Det är bara en bluff! Det har jag hört / läst i tidningar / sett på TV!
OK! Ett annat alternativ är ju att prova på själv. Om du verkligen vill veta...

De som blir hjälpta av healing, är egentligen inte sjuka - eller hur!?
Jag tror att det finns saker som vi ännu inte upptäckt och fått bevisade genom vetenskap. Att ha ett öppet sinne, borgar för att du kan ta till dig saker genom att hörsamma dig själv, istället för vad andra säger att du ska/borde uppleva. Varje år lär det dö ca 4000 personer, pga av felbehandlingar i vården! Det är sällan, väldigt sällan, som detta lyfts upp eftersom det finns starka ekonomiska intressen i att tysta ned dessa händelser.
Jag säger inte att healing kan hjälpa dig med vad som helst, absolut inte, men resonemanget att "blir man frisk på 'fel sätt' har man förmodligen inte ens varit sjuk. En inbillningssjuk blir helt enkelt inbillningsfrisk." tycker jag att det är dags att förpassa till byrålådan för gott nu!

Hur känns det att få healing?
Det är väldigt olika från person till person och det beror också på vad du behöver bäst just nu för att må bättre. De flesta känner lugn och harmoni och får förnyad energi samtidigt som du ger dig själv en chans att påminna kroppen om hur det känns att verkligen vara avslappnad och omhändertagen. En del tycker också att känslan påminner om massage, fast det inte är lika fysiskt.

Känner alla av det?
Ja, men upplevelserna är olika. Från nästan inget alls, till stor påverkan. Det beror på healern, hur mottaglig du är just nu för att ta emot healing och på vilket sätt du behöver det idag. Men energin går alltid till det ställe där den behövs som bäst och alla har nytta av det!

Pratar man under healingen?
Ja, om det finns något att säga. Finns det inget att berätta, utan det istället är annat som behövs bättre, är healern tyst.
En healer känner ofta in en person väldigt väl under en behandling, vilket innebär att han/hon kan berätta för dig vad du kan göra och tänka på framöver för att må bättre... Om du sedan väljer att följa detta eller ej, är förstås upp till dig!

Om nu healing verkligen fungerar, varför används det då inte inom sjukvården?
Det gör det! Men tyvärr inte i Sverige. Inte ännu i alla fall. Dock finns det andra länder där de kommit längre. I Storbritannien arbetar t.ex. läkare och healers parallellt på många sjukhus. Inte i konkurrens, utan som komplement till varandra.  

Varför erbjuder du gratis 'prova-på' healing i Eskilstuna ibland?
För att försöka tvätta bort stämpeln om att healing skulle vara något skumt och mystiskt som bara vissa personer klarar av. Och få bort tanken om att det behövs ritualer med rökelser, skumma meningar och hemliga symboler för att det ska fungera. Och istället se healing för vad det är!

Men vad är det då?
Tja, kortfattat kanske man kan förklara det som; En riktad tanke/energi för att hjälpa sig själv eller någon annan.

Kan alla heala?
Japp! Egentligen healar alla människor, oftare än de vet om. Se bara på barnen när de slår sig! Direkt lägger de handen på stället där de slagit sig, för att ”lindra smärtan”. Det är bl.a. det som healing går ut på! Barn är ofta de som är bäst på healing.

Kan vem som helst gå på healing?
Absolut. Alla som lever, har nytta av det.

Måste jag vara sjuk/ha ont för att ta en behandling? 
Nej, inte alls. Det är samma sak som att vårda bilen, och lämna in den på 1000-mila service, som många gör. Dessvärre spenderar inte lika många människor idag tid och pengar på att vårda sitt inre, som att ta hand om bilen. En "1000-timmars" healing skulle de flesta människor må bra av!

Hur ofta skulle du rekommendera att heala sig?
Det beror mycket på vilket liv du lever. Om du motionerar regelbundet med typ Power Yoga, mediterar, äter rätt mat med mycket frukt och gör saker som du tycker om att göra kommer du troligtvis inte att behöva healing mer än någon gång om året. Då sköter nämligen kroppen om det istället och healar sig själv precis som det är tänkt att fungera.
Men om man föredrar att kolla på TV, äta kött och/eller godis, stressar eller inte låta känslorna komma ut när de vill (dvs lever som de flesta gör idag) så behövs det påfyllning betydligt oftare, åtminstone någon gång i månaden.
Är din livssituation någonstans mittemellan dessa beskrivningar, kan det vara bra att gå på healing med ett intervall som känns rätt för dig.

 


Regressioner

Jag vill göra en regression, men tycker det verkar läskigt!
Det är OK att du tycker det. De flesta tycker att sånt som man inte vet så mycket om, eller har provat på tidigare, är läskigt. Oavsett vad det är.

Men kan man inte fastna i de tidigare liven? Det har jag hört om en som gjort.
Många har hört talas om dem som fastnat i tidigare liv, men få har träffat någon som gjort detta. Med det vill jag säga att det, som vanligt, är mycket sägner och annat mystiskt runt sånt som man inte känner till och är lite rädd för.
Men för att svara på frågan; Nej, du kan inte fastna i ett tidigare liv och speciellt inte om du går till en terapeut som kan ledsaga dig under din resa tillbaka i tiden. I så fall är det betydligt större risker med de olika kassettband och CD-skivor som säljs, där du är helt utlämnad till dig själv. Och till en bandspelare där batterierna förhoppningsvis räcker hela 'resan' ut...

Men hur går det till då?
Har du gjort guidade meditationer någon gång, kommer du att känna igen upplägget. Första skedet är djupavslappning, att släppa alla krav och förväntningar. Sedan är det upplevelsen av det tidigare livet som steg två, innan jag plockar tillbaka dig till nutiden igen i sista steget.

Tänk om jag får uppleva något hemskt då, som jag inte klarar av att se!
Det bästa med regressioner är att det är liv som redan passerat. Det innebär att du kommer att kunna hålla distansen till det du ser och upplever. Därmed blir du inte "fast" av en upplevelse, även om den kan kännas nog så verklig i en regression.
Även här är svaret att ditt 'resesällskap'/terapeut har som uppgift att ledsaga dig och, i trygghet, vara med dig under dina upplevelser. Du kommer inte att uppleva något, som du inte "klarar av".

Leder en regression alltid till tidigare liv eller kan det bli så att man stannar vid tidiga händelser i detta liv som blockerar?
Det kan mycket väl vara så att man stannar till i detta liv istället. Men ofta är det mer effektivt med en Energibalansering/healing om man vet att det är saker från nuvarande liv, eftersom de sakerna ligger "så nära" i tiden. Händelserna finns ofta tydliga i din fysiska kropp och man kan därför utgå och jobba från dessa istället...

Gör du något aktivt vid eller efter regressionen för att hjälpa klienten att bearbeta de minnen som kommer upp?
Under en regression följer jag hela tiden med i det som händer. Det är det jag menar med att det är bättre att ha en människa närvarande vid en regression, istället för en CD-skiva eller ett kassettband. Min uppgift att vara din "reskamrat" på din resa tillbaka i tiden och hjälpa dig att se och förstå de saker som kommer upp. Och tro mig; det är lika spännande för mig, som för dig att träffa någon från ett par 100 år tillbaka i tiden, som det oftast handlar om...

 


Drömterapi / Drömcoach

Varför har man mardrömmar och vad betyder de?
Mardrömmar har ofta starka känslor av rädsla och ångest för att man ska reagera på dem och minnas dem. De berör ofta något viktigt område i ens psyke som man inte lyssnat på tidigare. Drömmarna vill befrämja hälsa och helhet. De blir starkare och starkare ju viktigare det är att budskapet går fram. Ofta kopplar en mardröm ihop dagens händelser till tidigare traumatiska upplevelser.

Om drömmaren har skapat din dröm själv, varför förstår han den då inte?
Det är bara förnuftet/intellektet som inte förstår drömmen. Du kan symbolspråket – du använder det varje natt – även dag (t.ex. du strålar som solen eller känner dig som en hösäck eller någon slingrar sig som en orm).

Hur kan man förstå symboler?
Titta efter funktionen: Vad gör den? Hur fungerar den?
T.ex: tåg kan betyda:
- Tar dig fram på bekvämt sätt.
- Du kan ha det bekvämt och ändå komma dit du vill.
- Någon annan har bestämt destinationen.
- Många följer samma väg, samma spår, som någon annan bestämt (kollektivt färdsätt genom livet).

Hur kan det komma sig att man kan känna lukter och smaker i drömmar ibland?
Endast en liten del av hjärnan sover; dagsmedvetandet och de större muskelgrupperna. Känslor, tankeförmåga, nervsystem och minnen sover inte.

Är Det bra att avbryta drömen/sömnen? T.ex. om man sover, så måste man gå på toa?
Bra och bra. Det är inte speciellt bra, och inte speciellt dåligt heller. Måste man på toa, är det bäst att man gör det. Annars kan det bli olyckor!
Du kommer att få till dig de drömmar som du ska. Det är bara att ha tillit till det. Om de blir avbrutna av t.ex. toabesök, att man bli väckt eller något annat, så kommer de att fortsätta vid ett annat tillfälle om de är viktiga. Antingen samma natt, eller nästa natt… Så det är ingen fara om du skulle få ett avbrott i en dröm.
 
Hur styr man sin egen dröm? Jag har prövat få klardrömmar men det funkar inte, har du något bättre tips?
Klardrömmande (Eller ’lucid dreaming’ som det också heter) handlar mycket om att man i det vakna livet ska ha en förståelse för att allt, ALLT, egentligen är en dröm. En bluff. Kanske har ni sett filmen ”Matrix”? I den befinner sig människorna i en Illusion, en drömvärld som VERKAR väldigt verklig. Men den är inte det. Det är en bluff.
På samma sätt (men utan massa agenter i svarta kostymer) tror vi Drömterapeuter att Livet är. Det handlar om att man egentligen ”Drömmer” även under det vakna och vanliga Livet. När man verkligen, på djupet, förstår detta, kommer det inte att vara några problem att även styra nattens drömmar. Innan dess, så får man göra lite som du beskriver, att skapa en medvetenhet och en skillnad på att vara vaken och att sova, genom att t.ex. försöka köra handen genom en vägg. På dagarna går det inte, men helt plötsligt kan du göra det. Då vet du att du sover och drömmer, och kan fortsätta att göra andra saker. Som att flyga, hoppa hur högt du vill eller vad som helst...
 
Hur gör man så att man kommer ihåg sin dröm bättre?
Oj, det är ett brett ämne. Kortfattat; Se till att sova mycket, ta sovmorgon på helgerna, se till att du bestämmer dig för att du ska komma ihåg en dröm när du vaknar nästa morgon, lägg penna och papper vid nattduksbordet så att du kan skriva ned drömmen direkt när du vaknar osv osv…
Kolla helst i nån bok som Louise Minerva-Li Frostegren, har skrivit. De kan nog finnas på ett bibliotek! Bra tips finns att hitta på sidan 143 (och framåt) i boken ”Drömtolkning och Drömalkemi” som hon skrivit!

Kan drömmar var farliga?
Nope!
Drömmarna är till för att hjälpa dig att må bättre. Din egen privata coach som varje natt jobba för att du ska få ett skönare och bättre liv!! Härligt va!

Jag drömmer aldrig, varför gör jag inte det?
Alla drömmer. Vi sover i 90 min cykler och flyter genom 4 sov/drömdjup. Däremot är det inte alla som kommer ihåg sina drömmar och det har ofta att göra med att man inte tycker att de är intressanta. Vill du lära dig att komma ihåg dina drömmar, kan det vara bra att sova ut ordentligt, och bestämma dig för att komma ihåg en dröm när du vaknar!

Vad betyder det när man först drömt en sak och sedan upplever samma sak i det vakna livet?
Det kallas för prekognitiva drömmar, framtidsdrömmar eller sanndrömmar.
När vi sover spänner vi över ett bredare spektrum av tid än vi gör i det vakna fysiska livet. Tidsflödet är annorlunda i det medvetande tillstånd och det existensplan vi befinner oss i när vi sover. I sovande tillstånd kan vi därför ha upplevt något som först senare blir materialiserat i fysisk tid.

Alla människor har sanndrömmar någon gång, men vissa är mera känsliga för de energier och vibrationer som finns runt omkring oss och som vi lever i. Av sanndrömmar kan vi förstå att allt hör ihop och är planerat på högre plan.

Vem har bestämt vad drömmar betyder och stämmer verkligen din tolkning på mina drömmar?
Drömtolkning är inte en uppfunnen teori. Drömtolkning är empiriskt (erfarenhetsmässigt) vetande och en drömterapeut har som uppgift att hjälpa dig att utforska och tyda din egen dröm. Inte att berätta exakt vad din dröm betyder, då är det bättre att ringa 19:80 kr/minut-telefonnummer och höra med dem. Om det nu finns något bra med det, förutom att det är "enklare" att låta någon annan bestämma saker.
Den typ av drömtolkning som vi jobbar med handlar om ett mänskligt möte och att, i kärlek, utforska och se på betydelsen av drömmen för att lättare kunna ta till sig budskapet.

Jag ser hemska bilder innan jag somnar, vad är det?
Hypnagoga bilder sker strax före insomnandet, mitt emellan vakenhet och sömn. I detta tillstånd är man öppen för att se bortom det fysiska. Oftast ser man bilder som motsvarar ens känslomässiga/mentala tillstånd. Känner du dig nöjd och glad ser du trevliga bilder. Känner du dig rädd och osäker ser du skrämmande bilder. Därför kan det vara bra att se till att somna i ett gott sinnestillstånd, t.ex. genom att läsa något upplyftande.

Kan du hjälpa mig att tolka en dröm som jag har haft?
Ja, det går bra. Antingen via ett personligt möte eller också via mail.


Om du inte ändrat en enda åsikt på 20 år så kolla tempen - för du är kanske död!
/Mark Levengood